DOS ANYS FENT CAMÍ

Seniorlab va néixer ara fa dos anys com un espai per generar solucions innovadores als reptes que planteja la gent gran i volem convertir-nos en un referent en l’àmbit de l’envelliment saludable.

Comptem amb tu per créixer! T’hi apuntes?

Gràcies, gràcies, gràcies!

Gràcies a totes les persones que ens vau acompanyar a la presentació del nostre laboratori d’innovació social el dia 3 de maig al Castell del Cambrer de Reus, un espai de construcció col·lectiva que busca posar en valor la societat longeva en què vivim.

Gràcies també a les que vau intervenir, per posar de manifest la interdisciplinarietat i la intergeneracionalitat del nostre projecte, i el convenciment que, junts, podem canviar les coses.

Ens mou la il·lusió que els somnis compartits poder fer-se realitat. Som-hi!

EL LABORATORI D’INNOVACIÓ SENIORLAB ES PRESENTA A LA CIUTAT

L’entitat vol ser un referent en l’àmbit de l’envelliment saludable

El dimecres 3 de maig tindrà lloc la presentació a la ciutat del laboratori d’innovació social Seniorlab en un acte al Castell del Cambrer de Reus a partir de les 19:30h.

L’entitat, que presideix l’exalcalde de Reus, Josep Abelló, va néixer ara fa dos anys com un espai per generar solucions innovadores als reptes de la gent gran, posant en valor els coneixements de les persones que hi participen i compartint recursos.  L’objectiu de l’entitat és convertir-se en un referent en l’àmbit de l’envelliment saludable.

L’acte comptarà amb la intervenció d’una desena de seniorlabers, representants del món empresarial, de l’administració, la universitat i la societat civil que aportaran el seu particular punt de vista sobre la necessitat del Seniorlab i explicaran què els ha empès a participar en aquest projecte.

Com treballa el Seniorlab?

La comunitat lab, formada per tots els seniorlabers, detecta un repte social, escoltant necessitats i analitzant oportunitats; a partir d’aquí s’elabora un prototip de solució fruit del debat, la reflexió i la recerca; i, en darrer terme, es defineix com s’ha d’executar aquest prototip.

Qui pot ser seniorlaber?

El laboratori és obert a totes les persones que vulguin reflexionar, aportar idees i trobar solucions als reptes que planteja la nostra societat, cada cop més longeva.

Salut i benestar social: la quàdruple hèlix com a element disruptor

Un article de Xavier Càmara i Mercedes Teruel, Director per a Foment i directora per al Foment de la Innovació Empresarial, respectivament, publicat al Diari de Tarragona. Es fa ressò del Seniorlab om a exemple de laboratori social sorgit de la mà de la societat, buscant la innovació a partir de l’experiència ciutadana.

Llegiu l’article sencer clicant en aquest enllaç:

https://n9.cl/evaqr

UNA NOVA TROBADA DE SENIORLABERS MARCA LA LLUITA CONTRA LA SOLITUD I LA CREACIÓ DE NOUS ENTORNS PER CONVIURE COM A REPTES MÉS URGENTS A TREBALLAR

El laboratori social Seniorlab continua la seva activitat, navegant per la societat longeva. Aquest dimecres 15 de març ha tingut lloc una nova trobada presencial de ‘seniorlabers’ per identificar reptes i abordar possibles solucions.

Continua llegint «UNA NOVA TROBADA DE SENIORLABERS MARCA LA LLUITA CONTRA LA SOLITUD I LA CREACIÓ DE NOUS ENTORNS PER CONVIURE COM A REPTES MÉS URGENTS A TREBALLAR»

PORRERA I VANDELLÒS POSEN EN COMÚ ELS SEUS REPTES AL
VOLTANT DE L’ENVELLIMENT SALUDABLE

Aquest dilluns 19 de desembre ha tingut lloc una jornada de tancament de les diverses
reunions dutes a terme als municipis de Porrera, Vandellòs i Solivella per explorar l’envelliment saludable en entorns rurals. La trobada ha servit per posar en comú les opinions, experiències i aportacions de totes les persones que han participat en les diferents sessions dutes a terme.

Continua llegint «PORRERA I VANDELLÒS POSEN EN COMÚ ELS SEUS REPTES AL
VOLTANT DE L’ENVELLIMENT SALUDABLE»