JORNADA PER ABORDAR LA SOLEDAT NO DESITJADA DE LA GENT GRAN

La soledat no volguda de la gent gran requereix una intervenció urgent. Amb aquest propòsit, la Fundació Amics de la Gent Gran, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia i el SeniorLab, vam organitzar una jornada per reflexionar al voltant d’aquesta problemàtica. Va tenir lloc el passat 29 de setembre a FiraReus i va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones.

Qüestions com l’impacte de la soledat no desitjada sobre la societat, les emocions que genera, els desafiaments que ens planteja i el que podríem fer per posar-hi remei són alguns dels grans temes que es van posar damunt la taula durant la jornada. Vam compartir què ens remou, què ens preocupa i quin és el canvi que ens agradaria provocar. Quin escenari somiem i quines coses podem fer per apropar-nos a aquest somni.

Hem començat a fer xarxa amb persones, entitats i associacions que treballen en aquest sector per generar consciència col·lectiva, conèixer el potencial que tenim i optimitzar recursos per detectar necessitats i proposar solucions. I l’objectiu és que aquesta xarxa vagi creixent i faci emergir respostes adequades a la soledat no volguda.

En definitiva, la jornada ha suposat la creació un espai de trobada on, seguint la metodologia dels Laboratoris d’Innovació Ciutadana, actors diversos anirem explorant la soledat no desitjada des de la reflexió, l’experimentació, la cocreació i el prototipatge d’idees per a un correcte seguiment, control i suport a les persones grans sense companyia. Seguint models desenvolupats en altres societats europees, ens proposem impulsar un moviment unitari de solidaritat contra les soledats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *