SENIORLAB AMPLIA LA SEVA ACCIÓ A VANDELLÒS I PORRERA PER EXPLORAR L’ENVELLIMENT SALUDABLE EN ENTORNS RURALS

El laboratori social Seniorlab ha iniciat la seva expansió pel territori. Porrera i Vandellòs han estat els primers municipis escollits, després d’expressar el seu desig d’iniciar programes d’envelliment saludable i gràcies a una subvenció de la Diputació de Tarragona per explorar aquesta realitat en àmbits rurals.

Així, s’ha creat un grup de treball en ambdues poblacions que, en diferents sessions, aniran explorant i desenvolupant prototips de solucions innovadores per millorar la qualitat de vida de la gent gran, enfortir les relacions interpersonals, lluitar contra la soledat no desitjada o prevenir situacions de fragilitat i vulnerabilitat. El passat 21 de novembre va tenir lloc la primera sessió a Porrera, on una vintena de persones amb perfils diversos van conversar sobre els avantatges i els inconvenients de viure en un poble petit, dels reptes que hi ha damunt la taula i de possibles solucions. El dia 29 va ser el torn de Vandellòs, compartint opinions, mirades i experiències al voltant dels benestar dels més grans i embastant el futur imaginat i desitjat per aquest sector de població.

Des del Seniorlab volem impulsar la creació d’una xarxa local a diversos municipis de l’àmbit rural, propiciant espais de reflexió i conversa al voltant de les dimensions de la societat longeva. Es tracta d’afavorir la participació ciutadana en la cocreació de noves solucions que donin resposta als reptes que afronten les àrees rurals i d’interconnectar les iniciatives socials existents per potenciar l’impacte mitjançant el treball col·laboratiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *